• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.twitter.com/@sezaisahmay
Randevu tel:0212-2606810  0212-2606850                  diğer web adresim :www.sahmay.com
Site Haritası
KONULAR
Bitkisel ürünler ilaç değildir

Bitkilerle tedavi

Bitkilerle tedavinin izleri, özellikle Mısır ve Çin’e ait kayıtlarda M.Ö.3000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Tıp biliminin henüz gelişmediği dönemlerde, hastaların şifa bulabilmesi için belki de bitkiler tek kurtarıcı idi.
 
Bitkilerin, hastalıkların tedavisindeki rolü, bilimsel olarak kanıtlanmamış olup, şüphe konusudur. Bitkilerde bulunan pekçok maddenin bir etkileşimle hastalıkların tedavisinde rol oynayabileceği düşünülmektedir.
 
Ancak bugün için zararı ve ölümlere dahi yol açan, tütün, bazı mantarlar, esrar ve hatta yarı sentetik eroin de birer bitkidir. Yani her bitki masum değildir, bazen azı ilaç olabilirken, çoğu öldürücü olabilmektedir.

 

Bitkisel ürünler masum değildir

Özellikle son yıllarda bazı hekimler ve hatta hekim olmayan kişiler tarafından bitkisel ilaçlar konusunda hastalar yanıltılmaktadır. Zararsız olduğu sıklıkla vurgulanan bu bitkisel ilaçlar zararlıların başında gelir.  İlaç sınıfına dahi girmeyen bazı maddeler bitkisel ve zararsız olduğu öne sürülerek insanlar reklam ve pazarlama ile sömürülmektedir. Hatta bu hekim dahi olmayan insanlar muayenehane ve eczane benzeri ortamlarda ticaret yapmaktadırlar.
 
Bilindiği gibi dünyanın en uzun ve zor eğitimi Tıp eğitimidir. Yıllarca okuyup tıp doktoru olanların da bir kısmı daha sonra bir dalda uzmanlık için ayrıca 5-10 yıl eğitim almaktadır. Sonunda ortalama 30lu yaşlarda ancak bir dalda, uzman olmaktadırlar. Halbuki bitkilerle uğraşanlar, Tıp eğitimi dahi olmadıkları halde her dalda uzman gibi halkı yanıltmaktadırlar.
 
Sağlık bakanlığımız, bu durumu fark ederek son yıllarda yaptıkları düzenlemelerde, bu tıp bilgisinden uzak, bilgisiz şarlatanlara karşı halkı koruyucu bazı yasalar çıkarmak zorunda kalmıştır.


Bitkisel ürünler ilaç değildir

Bitkisel ilaç, botanikal tıp, fitoterapi, alternatif tıp gibi isimler verilen bu ürünler, aslında bir tür gıda takviyesidir. Bitkisel ilaçlar, İLAÇ DEĞİLDİR. Bir tür gıda takviyesi olarak kabul edilen bu bitkisel ürünler, tablet, kapsül, toz, çay, ekstre, taze veya kuru bitki şeklinde satılmaktadır. Endüstriyel bir işlem sonucu ortaya çıkan bir ürün, bazen gerçek bitki kadar yararlı olamamaktadır. İnsanlar genelde sağlıklarını korumak ve güçlendirmek amacıyla kolay ulaşılan ve reçetesiz satılan bu bitkisel ürünlerden fayda beklerler.

 

Bitkisel ürün ve ilaç farkı

Tıpta bir ilaç piyasaya verilmeden önce, yaklaşık 5-15 yıllık bir süreyle labaratuar, hayvan ve insan testleri yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 1000 molekülden ancak biri uzun araştırmalrdan sonra ilaç olarak piyasaya verilebilmektedir. 

Bitkisel ürünler ise, ilaçlar gibi test edilmeden, yan etkileri ortaya konmadan, yararları gösterilmeden piyasaya verilmektedir. Bundan başka dozajları ve üretimleri standart değildir. Aynı markanın dahi bir kutusu, diğer kutudan farklı olabilmektedir.

Ne yazık ki bu bitkisel ürünlerin çoğu komplikasyonlara ve hatta ölümlere neden olduktan sonra piyasadan çekilmektedir.  Bu nedenle ülkemizde Sağlık bakanlığı yerine Tarım, hayvancılık ve gıda bakanlığı tarafından kontrol edilmektedir.



  
1931 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Takvim
Saat
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam31
Toplam Ziyaret112310